top of page
LOGO PRAKTIJK 3 1000 px.png
still stilte.png

Je stem en adem als instrument...

 
Zingen en ademen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en werken samen om klank te produceren. Dat deed je al bij je geboorte, toen je huilend de wereld in kwam en je klank en adem het eerste was, wat je de wereld liet horen. Klank produceer je ook als je praat, gaapt, niest, neuriet of zingt! Het is een geweldig mechanisme waar je over het algemeen niet zo bij stilstaat. Het gaat immers vanzelf. Tenminste, bij de meesten...
 

Vind je authentieke stem!

 
We leven in een wereld waarin de meeste vinden dat áls je zingt, dat dan ook heel goed moet kunnen, en het mag zeker niet vals zijn! Ja, misschien als je een professionele carrière najaagt als artiest. Maar we vergeten vaak dat zingen niet alleen bedoeld is als kunstvorm. Het kan ook zijn dat jij wilt zingen voor jezelf, partner of je kinderen. Of misschien heb je de behoefte om met je stem expressie te geven aan gevoelens die je ervaart. 
Ik wil jou helpen om je authentieke stem te vinden en in te zetten voor de aspecten die jij wilt verbeteren of wilt ontdekken in je leven. Zingen kan een middel zijn om obstakels te overwinnen. Zoals je stem laten horen in grotere groepen bij presentaties bijvoorbeeld. Of door het zingen je ademhaling te verbeteren en daarmee stress, hyperventilatie, en aanverwante klachten te verminderen. 

In contact met je jezelf, je hart en je lichaam

 
Zingen brengt je altijd in contact met jezelf, met je hart en je lichaam. Wist je dat neuriën helpt om je zenuwstelsel te kalmeren? Het is wat moeders al eeuwen lang instinctief doen om hun kinderen te kalmeren. 
Zingen is speels, leuk, uitdagend en soms heel kwetsbaar. Ik ondersteun en begeleid je in dit proces en ik blijf je motiveren om jouw eigen authentieke stem tot bloei te laten komen! 

Adem in... adem uit...
 

Het lijkt soms zo simpel... ademen. Maar niets is minder waar als je ademhaling niet natuurlijk stroomt zoals het zou moeten doen. Veel mensen hebben last van een te hoge ademhaling. Dat betekent dat je borst op en neer gaat bij het ademhalen, je schouders opgetrokken zijn en je verkrampt bent in je lichaam. Spanning, stress, angst & onzekerheid kunnen daar voor zorgen. En laten we eerlijk zijn, daar hebben we allemaal mee te maken en heel vaak hebben we het niet eens in de gaten. Het is niet erg als dit gebeurd, als je ergens van schrikt bijvoorbeeld, of er is een moment dat je accuraat moet handelen. Dat staat je lichaam even scherp en dat helpt je op dat moment om je te concentreren. Maar als je langdurig spanning ervaart, kunnen er meerdere stressgerelateerde symptomen ontstaan en die belemmeren je van een vrij en ontspannen gevoel in je leven. 

Heb je last van stress, spanning, hyperventilatie of angsten? Dan kun je bij mij terecht om je ademhaling op een gezonde en natuurlijke manier te laten stromen zodat je weer rustiger en gecentreerder in het leven staat. Ik leer je ademhalingstechnieken en ontspanningstechnieken aan en samen kijken wat voor jou het beste werkt.
IMG_4968.JPG
bottom of page