top of page
_ENT9027-bewerkt-bewerkt.JPG
Wie ben ik.

Mijn naam is Dina Popma en ik ben zang en adem coach. Daarnaast ben ik meer dan 10 jaar professioneel zangeres en muzikante. In al die jaren heb ik mij altijd verwonderd over hoeveel je met je stem kunt bereiken en hoe belangrijk het is om je stem te gebruiken én om te zingen! Iedereen kan het! Ik ben mijn praktijk gestart met de wens om volwassenen en kinderen te helpen om hun stem en adem in te zetten als instrument. Een instrument wat je altijd bij je draagt en elk moment kunt inzetten voor de dingen waar jij tegen aanloopt. Een hoge ademhaling, hyperventilatie, stotteren, moeite hebben om je uit te spreken of om ruimte in te nemen met je stem én je adem. Ik sta met beide benen op de grond en vind een fijne balans tussen diepgang en nuchterheid erg belangrijk. Per 1 september open ik mijn praktijk in Hippolytushoef en daar ben ik ontzettend trots op! Ben je nieuwsgierig geworden? Mooi! Maak dan een afspraak en ik hoop je gauw te ontmoeten!

Disclaimer: Ik ben geen arts en kan geen diagnoses stellen. Bij klachten en specifieke vragen; raadpleeg altijd een arts. 

'Ik kwam erachter dat je kracht in je kwetsbaarheid zit...'

 

Foto: Kenneth Stamp

Een greep uit mijn leven, ervaring & opleidingen.

Ik had geen gemakkelijke start in het leven. Ik werd geboren met een schisis, een open gehemelte en verschillende operaties waren het gevolg. Op latere leeftijd werd ik vaak aan mijn oren geopereerd en aan mijn kaken. Ik ben in totaal 14 keer geopereerd. Ik leef met tinnitus (een constante piep in mijn oren) & hyperacusis (overgevoeligheid voor geluid). Rond mijn 23e kreeg ik te maken met paniekaanvallen en hyperventilatie. Ik kampte met een laag zelfbeeld en ik had weinig eigenwaarde. Ik wist niet meer goed waar ik stond en toen begon het te veranderen...

De afgelopen 16 jaar heeft persoonlijke ontwikkeling bij mij centraal gestaan, ik had een grote motiverende kracht in mij, om mezelf te leren kennen en mijn trauma's en pijn onder de loep te nemen en te helen.

 

Ik reisde op mijn 23e af naar India om daar 5 maanden alleen te reizen. Daarna volgde Thailand, Ierland, Spanje en ik reisde meerdere malen naar West- Afrika. 

Ik studeerde in 2014 af als Bachelor of Music en werd in datzelfde jaar zelfstandig ondernemer. 5 jaar lang runde ik succesvol mijn eigen Wax salon met 4 dames in dienst. Daarnaast bouwde ik mijn carrière als artiest op en ik bracht 3 albums, 2 ep's en 4 singles uit. Ik deed een opleiding Soundfulness (Expertise on Body Awareness, Mindful Awareness and Empathic Resonance), Reiki First and Second Degree of the Usui system of Reiki Healing en volgde de opleiding Touch of Matrix level 1 & 2. 

 

Ik onderging talloze vormen van heling en massage, om zelf te ondervinden wat voor mij werkte en wat mij hielp in mijn helingsproces. Het was een prachtige reis met diepe dalen en met veel overwinningen. Ik kwam er achter dat zingen als rode draad door deze reis liep. Ik kon elke keer weer terugvallen op mijn stem. Ik gebruikte mijn stem als expressie vorm, ik scheef muziek om mijn hart te luchten. En ik zong als ik zenuwachtig, blij en verdrietig was. 

Alle opleiding die ik deed, deed ik in de eerste plaatst voor mezelf en daar heb ik heel veel van geleerd! Ik kwam er achter dat je kracht in je kwetsbaarheid zit, en dat ik deze boodschap wil overdragen aan iedereen die op mijn pad komt. Ik hoop jou in je reis van persoonlijke ontwikkeling te kunnen begeleiden, motiveren en ondersteunen. 

Warme groet,

Dina

 
bottom of page