top of page

vr 21 apr

|

Hippolytushoef

De Kas presenteert: DINA

"Friestalig, helend, hemels, krachtig en gegrond" Zangeres, muzikante & producer DINA komt met een nieuw album getiteld 'medisyn'. Voor het eerst maakte ze een album in haar moedertaal, het Frysk.

Registration is closed
See other events
De Kas presenteert: DINA
De Kas presenteert: DINA

Tijd en locatie

21 apr 2023, 20:00

Hippolytushoef, Belt 30, 1777 HH Hippolytushoef, Netherlands

Gasten

Over het evenement

De Kas is een broeikas die op het voormalig eiland Wieringen staat. En plek van groei en verbinding. De Kas geeft een thuis aan artiesten, muzikanten, sprekers, schrijvers en dichters. We heten je van harte welkom!

De Kas geeft een hele bijzondere sfeer, en daarom willen wij heel graag dat je komt kijken en luisteren!

Let op! Deze editie van De Kas valt op een Vrijdag en niet op een Zaterdag zoals gewoonlijk. 

DINA

Al een aantal jaren liep Dina rond met vragen als ‘Wat doen wij om te bezinnen? En waar gaan we dan heen? Wat zoeken mensen en wat vinden mensen in de kerk, of op andere sacrale plekken? Waar zochten mensen vroeger, lang voordat de kerk een

antwoord had op hun vragen? Waar vinden we genezing of waar kunnen we helen en doen we dat alleen of samen?’

Dina startte een onderzoek. Ze zocht uit wat haar manier van bezinnen is. Ze begon te schrijven en dat deed ze in het Fries; de taal die haar verbindt met het diepste van haarzelf. En zo maakte zij een album: ‘medisyn’. En met het album maakte ze een boek, waarin, naast haar liedteksten, gedichten en spoken-word, ook interviews te vinden zijn. Dina sprak met een herborist en een kruidengeneeskundige en zelf vertelt ze het verhaal van haar onderzoek. En, lezer en luisteraar wordt uitgenodigd om zelf een recept, een ‘medisyn’ te delen, en op te schrijven in het boek. 

Live laat DINA verhaal en muziek samensmelten. Ze speelt met natuurgeluiden, meerdere zanglijnen en gitaarpartijen en creëert zo een melodieus samenspel; de opbouw van verschillende lagen leiden tot een trance-sfeer waar het publiek volledig in wordt meegenomen.

Meer informatie: https://www.dinamusic.nl

Nieuwste single 'stoarje' : https://orcd.co/stoarje

Youtube: https://www.youtube.com/@dinamusic.

De Kas

In mijn tuin staat een leefkas, met het uizicht op de weilanden, de dijk en daarachter waait de zilte wind van de waddenzee. Het laat me verwonderen en fantaseren over hoe ik en de wind, het weiland, de vogels, en de paarden één kunnen worden. In mijn kas wil ik groeien, broeien, proberen te voelen wat er wil ontknoppen, ontpoppen en hoe ik de bodem moet voeden. Deze plek is waar ik wil onderzoeken. Want onder mijn voeten zit een onuitputtelijke bron van informatie. Mijn grond. Waar ik op sta als nuchtere friezin die zoveel voelt, dat ze ondanks haar aardsheid, een constante aanwezigheid van magie ervaart. Waar komt dat dan toch vandaan…

Tickets

  • Live: DINA

    Inclusief welkomstdrankje.

    € 15,00
    Btw: BTW inbegrepen
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page