• DINA

Thuiskomen

Wat is er zo fijn aan thuiskomen? Na je vakantie te hebben doorgebracht op een mooie plek, waar je zoveel leuke dingen hebt mogen doen met fijne mensen om je heen, weinig verplichtingen en zorgeloos genieten, zou je wel voor altijd kunnen blijven. Maar wat het thuiskomen zo mooi maakt, is juist waarom je bent weggegaan. In Afrika is muziek (maken) de manier om verhalen te vertellen en angsten en verlangens te delen. De traditionele muziek van West-Afrika, vooral van de Manding bevolking, heeft repeterende en harmonieuze melodieën die de boodschap dragen en (letterlijk) de toon zetten. Deze invloeden zijn in mijn nieuwe album in elk nummer hoorbaar. De eerste tijd terug in Nederland moest ik alle indrukken en ervaringen uit Senegal en Mali verwerken.

Het was een overweldigend proces om de vertaalslag te maken van alle ideeën en de muziek die ik mee terug had genomen, naar waar ik nu was en mijn eigen verhaal te schrijven. In studio 9 in Zwolle, bracht ik de musici samen om te spelen en toen kwam alles samen. Dat maakte thuiskomen zo fijn. Het weerzien met familie en vrienden die op je wachten en willen weten hoe het was, wat je hebt gezien en gedaan en andersom. Mensen die meevoelen met jouw ervaringen en aan wie je alle leuke en mooie momenten kan vertellen zonder de angstige of bizarre gebeurtenissen te hoeven verbergen. Juist niet. In de studio viel alles op z'n plek en langzaam werd elk nummer een eigen verhaal in het geheel. Dit album 'My Own Way', gaat over de kracht om je eigen weg te gaan, gevoed door de creativiteit die mensen samenbrengt: met tolerantie, respect, communicatie en liefde. Dat is voor mij thuiskomen. Liefs Dina.

9 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven