top of page

vr 03 nov

|

Hippolytushoef

De Kas presenteert: Roos Galjaard & Sebastiaan Wiering

Roos en Sebastiaan geven hun publiek een bijzondere ervaring waarbij het mooie samenspel en de verfrissende interpretaties alle ruimte geven aan de warme gitaarklanken, de zuivere en krachtige stem van Roos en de meeslepende diepte van de cello.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
De Kas presenteert: Roos Galjaard & Sebastiaan Wiering
De Kas presenteert: Roos Galjaard & Sebastiaan Wiering

Tijd en locatie

03 nov 2023, 20:00 – 22:00

Hippolytushoef, Belt 30, 1777 HH Hippolytushoef, Nederland

Gasten

Over het evenement

De Kas is een leefkas die op het voormalige eiland Wieringen staat. Het is een bijzondere plek, waar organisator Dina Popma een thuis wil bieden aan artiesten, muziekanten, sprekers, schrijvers en dichters. Een plek waar je als luisteraar je kan laten betoveren door de lichtjes en de reflecties in het glas, je de muziek en de warmte van de houtkachel als een zachte deken om je heen kunt vouwen en een avond beleefd zoals je dat nog nooit eerder hebt ervaren. We heten je van harte welkom!

Roos Galjaard & Sebastiaan Wiering

Ik ben Roos Galjaard, zangeres en gitariste. Een aantal jaar was ik muzikant in Zuidelijk-Afrika en nu ruim 28 jaar woonachtig in Groningen. Ik heb inmiddels 6 cds uitgebracht. Momenteel speel ik meer dan tien jaar met cellist Sebastiaan Wiering (o.a. van Swinder, VENcE, Emmett Tinley) en we vormen samen een zeer ervaren duo met optredens in binnen- en buitenland.  28 mei 2022 kwam onze nieuwe plaat uit.

Over de plaat:

Het zijn twee bijzondere jaren geweest voor het duo Roos en Sebastiaan, al ruim 10 jaar muzikaal samen. Bijna geen optredens, soms zelfs een periode zonder repetitie. Maar deze tijd hebben ze benut om met nieuw en oud materiaal de studio (Spitsbergen!) in te duiken voor hun tweede plaat samen: My Feet Travel Hope, die op 28 mei 2022 uitkwam op CD. Het is een plaat geworden waarin de samenwerking verdiept is en beide muzikanten uiting geven aan de emoties van de afgelopen jaren. De teksten van Roos zijn poëtisch, putten uit een dieper vat, en zijn nog altijd persoonlijk en open. De muziek is een breed spectrum van stijlen waar naast de veelzijdigheid van de cello ook veel ruimte is voor de piano en prachtige bijdrages van een keur aan gastmuzikanten. De geweldige Hanneke Ramselaar op hobo, Obed Brinkman op trombone, Mamour Seck op drums en percussie, Benson Enowben Itoe op bas, Tobias Nagel en Rudmer van der Meer op elektrische gitaar. De liedjes gaan over het leven,  de liefde, verdriet, verlangen en hoop.U vindt hier een clip van onze eerste single: https://youtu.be/yxDn8yDiONM

En hier een recensie: https://www.folkforum.nl/cds/82-cd-recensies/15129-muzikale-emotie-van-roos-galjaard-sebastiaan-wiering

Sinds 2011 treedt Roos Galjaard op met cellist en zanger Sebastiaan Wiering in binnen én buitenland! Zo speelden zij meermaals op het singersongwriterfestival in Kopenhagen en tevens op het melodicafestival in Aarhus, Denemarken, waren ze in 2018 op toer in Engeland en gingen ze in de zomer van 2019 o.a. naar Berlijn en Hamburg. Regelmatig spelen zij op de betere luisterpodia, waarbij ook de mooie teksten volledig tot hun recht komen. Live zorgen zij voor een bijzondere ervaring waarbij het mooie samenspel en de verfrissende interpretaties alle ruimte geven aan de warme gitaarklanken, de zuivere en krachtige stem van Roos en de meeslepende diepte van de cello.

Info:

Website: www.roosgaljaard.nl

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=yxDn8yDiONM

Music: https://open.spotify.com/album/3gP5bscps9u6V6fhHLNrxr?si=KiDAVnu5Rs2iQ5hJABhDxA

Facebook: https://www.facebook.com/roosgaljaardsebastiaanwiering/

Tickets

  • Ticket

    € 15,00
    Btw: BTW inbegrepen
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page