BIOGRAFIE

In de jaren '80 en '90 groeide Dina op in het rustige plaatsje Oppenhuizen in Friesland. Al als jong meisje was ze onder de indruk van de wereld en probeerde deze te begrijpen, stukje bij beetje. Dina komt uit een muzikale familie en leerde piano spelen en later saxofoon en marimba.

 

Op haar 18e verhuisde ze naar het mooie stadje Zwolle. Ze begon haar studie aan het CIBAP en studeerde af als Audiovisueel Vormgever. Van 2005 tot 2008 maakte ze deel uit van Milo; een damestrio uit Zwolle waarin eigen geschreven nummers en covers werden gespeeld.  Hier begon Dina haar stem te ontdekken, steeds vaker voelde ze het verlangen om meer met muziek te gaan doen. 

 

Om zichzelf meer te ontdekken, inspiratie op te doen én nieuwe mensen te ontmoeten spaarde ze voor haar eerste grote reis naar India en Thailand. 

Er gingen vele werelden voor haar open, Dina ontdekte dat ze een wereldburger was en dat ze de wereld mooier wilde maken met haar stem, haar verhalen en haar eigen muziek.

Ze besloot om na haar reizen te gaan studeren aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden. Een opleiding die haar de juiste bedding gaf om zichzelf te kunnen ontwikkelen als artiest.


Autonoom en eigenzinnig als ze is leerde ze zichzelf gitaar spelen, vanuit daar ontwikkelde ze een eigen sound waaraan je haar meteen kunt herkennen. Tijdens haar studie richtte ze samen met gitarist Henk - Jan ten Klooster het collectief Dina Drinks Tea op. Van dit eigentijdse folk gezelschap verscheen in 2011 de debuut EP, May I find you.

Ook tijdens haar studie wilde Dina buiten de kaders treden en ze vertrok als 27-jarige singer-songwriter in december 2011 voor een uniek muziekproject van drie maanden naar West-Afrika. In dit jaar kwam ze in contact met de Malinese topmuzikant Zoumana Diarra. Met zijn hulp werden er contacten gelegd met topmusici uit Mali en omliggende landen. De mensen, cultuur en Afrikaanse muzikanten vormen de inspiratiebron voor haar recente debuutalbum, My Own Way dat ze na haar studie in oktober 2016 uitbracht.

Dina draaide haar hand niet om voor nieuwe ervaringen en besloot na verschillende samenwerkingen haar eigen plaat te produceren in samenwerking met producer Jurrie Meulman. Om trouw te blijven aan haar eigen en unieke sound wist Dina dat ze zoveel mogelijk de touwtjes zelf in handen moest houden. In 2014 studeerde ze af als Bachelor of Music en is ze tijdens haar afstuderen begeleid door friese zangeres Nynke Laverman en begon ze zich te ontwikkelen als een ware artiest.

Momenteel werkt DINA aan haar nieuwe album HEART, treedt ze regelmatig op door heel Nederland en is ze bezig om verder te bouwen aan haar muzikale carrière. 

© 2019 by Dina Music | info@dinamusic.nl 

29186436_1950431395070078_48025380398909